NATURLAND LÉGZÉSKÖNNYÍTŐ MELLKENŐCS GYERMEK
  70g Vény nélküli


  Adatlap   Betegtájékoztató  
 

 

LÉGZÉSKÖNNYÍTŐ MELLKENŐCS GYERMEKNEK NATURLAND


Meghűlések leggyakrabban késő ősszel, tél elején és kora tavasszal fordulnak elő, mivel a felsőlégúti hurutot okozó vírusoknak ideális az ezekre az időszakokra jellemző 0 Celsius fok körüli hőmérséklet és a magas páratartalom. A vírus okozta fertőzések kezelése napjainkban tüneti, a láz és a köhögés csillapítására koncentrál.

A köhögés életfontosságú reflex, melynek során a tüdőből nagy nyomással, szinte robbanásszerűen tódul ki a levegő a mélyebb légutakból magával sodorva a kóros váladékot, szennyeződéseket. A köhögés két típusa a száraz és hurutos köhögés.

Száraz köhögéskor nem, vagy csak igen kevés váladék képződik, ebben az esetben a kínzó ingert kell csökkenteni. Hatásosan csökkenti a köhögési ingert pl. a hársfatea és a méz. A köhögéscsillapító gyógyszerek azonban, nem szüntetik meg a köhögés okát, hanem az agyban lévő köhögési központ érzékenységének csökkentésén keresztül csak a tüneteket enyhítik. Célszerű orvoshoz fordulni és a köhögés csillapításán túl a kiváltó okot is megszüntetni.

A hurutos köhögést - mivel sok váladék képződik - produktív köhögésnek is nevezik. A váladékot gyakran a köhögés önmagában nem tudja eltávolítani, ilyenkor köptetőre lehet szükség. Ezek a készítmények nem hatnak a köhögési reflexre, a köhögés a váladék kiürülésével csökken.

A mellkenőcs gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják. Az összetevők flavonoid, karotinoid és illóolaj komponensei enyhe gyulladáscsökkento-, baktérium- és gombaölő hatásúak. Az illóolajok oldják a hörgők görcsét, elősegítik a váladék kiürülését a hörgőkből.


Alkalmazása javasolt:

- meghűlés,
- légúti fertőzések és hurutok,
- valamint köhögés és hörghurut kiegészítő kezelésére,
- köptető és görcsoldó hatása révén krónikus hörghurut esetén is alkalmazható

Forrás: Vademex gyógyszeradatbázis


Vissza az előző oldalra

 

Ha bankkártyával fizet, akkor regisztrálnia sem kell !