INFACOL BELSŐLEGES SZUSZPENZIÓ
  1x 50ml Vény nélküli


  Adatlap   Termékleírás  
 

 

Infacol szuszpenzió



Hatóanyag:
40 mg simeticonum (simeticol emulzió formájában) ml-enként.

Segédanyag: propil-para-hidroxi-benzoát, szacharin-nátrium, narancs aroma, metil-para-hidroxi-benzoát, hipromellóz, tisztított víz.


Javallat:

Az Infacolt a csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére adják. A bélgörcsöket az okozza, hogy a baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja megkönnyítve ezáltal a szelekkel és levegővel való mielőbbi távozásukat.
Az Infacol fizikai úton, szünteti meg tehát az emésztési zavarok, levegőnyelés vagy egyes ételek okozta gázfelhalmozódást a gyomor-bélrendszerben.
A hatóanyag a csecsemő gyomrából, beleiből nem szívódik fel, így általános hatást, így mellékhatást sem tud kifejteni.


Ellenjavallat:

Ha úgy gondolja, csecsemője allergiás a készítmény bármely összetevőjére, kérjük, ezt beszélje meg kezelőorvosával.


Mellékhatás:

Az Infacol szuszpenzió hatóanyaga kémiailag közömbös, a gyomor- bélrendszerből nem szívódik fel, nem károsítja a csecsemőt. A készítménynek mellékhatása nem ismeretes, ha azonban Ön olyan tüneteket észlel, melyek véleménye szerint összefüggésbe hozhatóak a gyógyszer alkalmazásával, kérjük tájékoztassa ezekről a csecsemő kezelőorvosát.


Figyelmeztetés:
-


Kölcsönhatás:

Ezideig nem tapasztaltak kölcsönhatást az Infacol és más gyógyszerek között.


Terhesség / Szoptatás:

Az Infacol szuszpenzió csecsemőknek lett kifejlesztve, ezért terhesek vagy szoptató anyák ezt a készítményt nem használják.


Gépjárművezetés:
-


Alkohol:
-


Adagolás / Alkalmazás:

Az Infacol beadása nagyon egyszerű, még akkor is, ha a baba sír. Szokásos adagja egy teli cseppentő (0,5 ml) etetés előtt.
Az üveget jól fel kell rázni, majd a cseppentőbe kétszer szívja fel a szuszpenziót és engedje vissza az üvegbe úgy, hogy a cseppentő oldalára tapadt szuszpenzió is vissza csepegjen az üvegbe. Ezután szívjon fel egy adagot a cseppentőbe és cseppentse a kisbaba nyelvére.
Amennyiben úgy alkalmazza a készítményt, hogy a csecsemő a gyógyszert kiszívja a cseppentőből - mint egy cucliból - a cseppentőt alaposan ki kell mosni mielőtt azt az üvegre visszacsavarja.
Az Infacol szuszpenziót több napon keresztül kell alkalmazni a kellő eredmény elérése érdekében. Folyamatos alkalmazása megelőzi a gázképződést és a szelek kialakulását.
Amennyiben 3-4 nap múlva nem alakul ki kellő hatás, a fenti adag a kétszeresére (alkalmanként 1 ml) emelhető, különösen az esti etetés előtti időben.
A cseppentőt ne használja más gyógyszerhez, csak az Infacolhoz.
Mennyi ideig alkalmazható az Infacol szuszpenzió?
A készítményt folyamatosan több héten keresztül is lehet alkalmazni.
Amennyiben az előbbiekben említett emelt adagolás sem hozná meg a várt eredményt, tehát a csecsemő állapota nem javul, esetleg rosszabbodik, kérjük, keresse fel a baba orvosát.


Túladagolás:

Amennyiben a csecsemő (esetleg tévedésből felnőtt) véletlenül nagy adag Infacol szuszpenziót vett be (vagy megivott egy egész üveggel) semmit nem kell tennie, mert a hatóanyag nem szívódik fel, így általános rosszullét nem várható. Amennyiben mégis valamilyen nem várt tünetet észlel, kérjük, keresse meg a kezelőorvost.


Tárolás:

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
Felbontás után a gyógyszer 1 hónapig használható.
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Csomagolás:

A forgalombahozatali engedély jogosultja:
Forest Laboratories UK Ltd.
Bourne Rd, Bexley
Kent DA5 1NX
United Kingdom

OGYI-T-8551/01
Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 6922/40/2002




Vissza az előző oldalra

 

Ha bankkártyával fizet, akkor regisztrálnia sem kell !