Mecsek Elhízás elleni filteres teakeverék

(Mecsek-Drog Kft.)

 

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják.

 

Mi a teakeverék hatóanyaga?

A teakeveréket alkotó drogok hatóanyagai: maximum 0,15 % glükofrangulin, 0,5-0,6 ml illóolaj és 0,7-0,9 % cserzőanyag.

 

Mit tartalmaz még a termék?

A teakeverék nem tartalmaz ízesítő-, színező- és tartósító anyagokat.

 

Mikor ajánlott a tea fogyasztása?

Ha Önnek testsúlyfeleslege van, a tea kiegészítője lehet a fogyókúrának, mert az alkotórészek csökkentik a tápanyagok beépülését a szervezetbe.

 

Mikor nem szabad a teát fogyasztani?

A tea fogyasztása ismeretlen eredetű hasi fájdalom, bélelzáródás, akut bélbetegségek esetén nem ajánlott.

 

Mit kell tudni a tea fogyasztása előtt?

Ha Ön testsúlyfeleslege vagy egyéb betegsége miatt gyógyszeres kezelésben részesül, a tea alkalmazásának megkezdése előtt kérje ki szakember véleményét.

 

Fogyaszthatja-e gyermek a teát?

A készítmény biztonságos alkalmazására vonatkozó vizsgálatokat gyermekeknél nem végeztek, ezért csak 12 éves kor felett adható.

 

Alkalmazható-e a tea más gyógyszerekkel együtt?

A készítmény egyidejű alkalmazása a szívritmus szabályozókkal és szívglikozidokkal együtt nem javasolt, mert azok hatását megváltoztathatja. Tiazid típusú vizelethajtók, mellékvesekéreg hormonok és édesgyökér tartalmú készítményekkel együtt alkalmazva a kálium vesztés fokozódik.

 

Mit kell megfontolni várandósság- és szoptatás idején?

A készítmény hatóanyagai a véráram útján átjuthatnak a magzatba ill. az anyatejjel kiválasztódva a csecsemőbe, ezért alkalmazása élethelyzetekben nem javasolt.

 

Hogyan és mikor kell a teát fogyasztani?

Egy dl forrásban levő vízzel 1 filternyi teakeveréket leforrázunk, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Édesítőszerrel ízesítve vagy anélkül - naponta 2-3 alkalomra elosztva - fogyasztható étkezés előtt fél órával. A teából naponta legfeljebb 5-6dl fogyasztható el.

 

Milyen nem kívánt hatása lehet a tea fogyasztásának?

ˇ         Az adagolási javaslat betartása esetén, esetleges egyéni túlérzékenységen kívül görcsös gyomor-bélpanaszok, igen ritkán májkárosodás előfordulhat.

ˇ         Hosszan tartó alkalmazása során béltónus hiány, béltágulat, elektrolit vesztés ( különösen káliumvesztés, amely a szívműködés zavarához és izomgyengeséghez vezethet),és festékanyag lerakódás a bél nyálkahártyáján. A vizelet színe ritkán opálos vagy vöröses.

Ha olyan nem várt hatást észlel, amely nem szerepel az alábbi leírásban, hagyja abba a tea fogyasztását.

 

Mire kell még ügyelnie a tea alkalmazása során?

Használatával egyidejűleg kalória szegény, rost dús étrendről kell gondoskodnia. Ügyelni kell a bőséges, legalább napi 2-2,5 l folyadék bevitelre és az ajánlott adagolás betartására.

Óvakodni kell a tea rendszeres alkalmazásától, mert az javasoltnál (kb. 4 hét) hosszabb ideig történő fogyasztása során előfordulhat a bélnyálkahártyán festékanyag lerakódás (állatkísérletben tapasztalt).

 

Mennyi ideig fogyasztható a tea?

A teakeveréket legfeljebb 4 hétig szabad megszakítás nélkül használni, mert a lehetséges bélcsatornát károsító hatások veszélye megnő. A kúra után 3 hónapig más, antranoidot nem tartalmazó készítmény alkalmazása javasolt.

 

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve.

 

Nyilvántartási szám: OGYI-743/1999

 

Csomagolási egység: 20 db (20 x 1g) filter

 

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Mecsek-Drog Kft., 7720 Pécsvárad, Erzsébeti út 18.